Tel/Fax : +31(0)513-542606 E-mail : burgseeli@hetnet.nl

cartoon1

Over Vom Burgseeli


Welkom op onze site,

Voordat u de foto´s gaat bekijken, mogen we u dan eerst uitnodigen om terug te gaan in de tijd....

Once upon a time.....

Toen ik 3 turven hoog was kwam ik op straat een zwarte beer tegen. Ik was op slag verliefd, zonder te weten welk ras het was. Ik had mezelf de belofte gedaan, dat als ik later groot zou zijn dan wilde ik zo´n beer hebben. Het zou nog vele jaren duren, maar de BEER kwam er. In 1980 kwam m´n eerste Newfoundlander, deze was niet volgens mijn verwachting, de tweede des te meer en overtrof mijn verwachting.

Ik ben geboren in Zwitserland waar ook de Berner Sennenhond vandaan komt. Hieruit komt mijn liefde voor de Berners uit voort. M`n eerste Berner was Hella vom Leubschimoos, zij kwam in 1982. Met Xenia von Waldacker had ik mijn eerste nest puppies. Zij werd onder andere de ´stammoeder´ van mijn kennel. Helvetia Karnayna von der Treiber is eveneens een belangrijke schakel geweest in mijn kennel. Samen met Pan von Mutzbachfall en Nozem von der Treiber zijn zij de grondleggers van mijn huidige kennel.

Iselle Shalom van Karlshoeve en Hector van het Heidemeer was de combinatie waaruit mijn huidige Newfoundlander populatie is ontstaan.

Natuurlijk zijn wij lid van div. Rasverenigingen
in binnen-en buitenland VBSH en NNFC

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u eens een keertje langskomen ? Dat kan altijd na een telefonische afspraak.

Silvia Schmocker & Dirk Sijtsma

Alle rechten voorbehouden aan Vom Burgseeli | Website ontwerp en realisatie: logo_moei_green